joi, 21 august 2008

Vulcanii Noroiosi (Berca) si Focurile Vii (Lopatari)











The Perfect Weekend.

Weekend-ul trecut am fost prin aceste zone(la vulcani pentru a n-a oara, dar nu pot sa spun ca m-am plictisit de aceste locuri, intotdeauna raman surprins).

La Lopatari am fost pentru prima data si am fost tare dezamagit de organizarea acelei zone pentru ca erau deabia 3 indicatoare spre focurile vii si acelea foarte ascunse. Cam 52 de km sunt pana in comuna Lopatari, drumul fiind destul de bun pana acolo, de acolo pana la focuri sa va tineti bine...numai drum pietruit si care "a luat-o la vale" (asa ca mai bine veniti cu o masina cu suspensii bune :), oricum dupa un astfel de drum masina ar cam trebui sa ajunga la mecanic). Din Lopatari mai sunt vreo 8 km unde practic drumul nu prea mai exista si oricum trebuie trecut un parau pentru a ajunge la focuri. Asa ca va dati jos din masina si treceti un podet de lemn sau puteti traversa paraul pe niste pietre. Apoi se urca putin, trecand pe langa o zona impresmuita cu gardulet si poarta si se ajunge la o bifurcatie. Tentatia e sa se ia pe partea stanga pentru ca se vede ca este mai folosita(pe acolo am luat-o si noi din pacate si am ocolit extraordinar de mult), astfel drumul micut din dreapta este cel mai indicat desi o ia prin padurice, dar se ajunge mult mai usor. Drumeagul se tine pana sus cand o sa vedeti o zona de culoare maronie din care se ivesc cateva flacari si veti simti miros de gaz metan. Am promis ca data viitoare cand voi ajunge pe acolo voi aduce indicatoare:).

Despre Zona Vulcanilor Noroiosi (sau Paclele Mari cum sunt numiti in zona) am toata lauda, pentru ca s-au investit bani pentru a face un drum modern, s-a imprejmuit, s-a construit o parcare foarte mare, un hotel si un restaurant). Bineinteles cu aceste investitii a inceput sa se perceapa si o taxa (1 RON elevi, 2 RON studenti si 4 RON adulti).

Daca aveti drum vreodata prin Buzau nu ratati aceste zone pentru ca merita orice efort, fiind unice in Europa. Mai ar fi multe de vizitat in Buzau, dar restu in alte posturi :)

joi, 7 august 2008

Back with PHP

Nu mai gasisem nimic de scris pe blog si datorita faptului ca am avut multe treburi si zile aniversare zilele acestea.

Azi am tot navigat pe net in cautare de niste informatii privind unele functionalitati ale PHP 5 si am dat peste urmatorul articol foarte interesant:
40 Tips for optimizing your php code