duminică, 5 octombrie 2008

gOS


gOS = google Operating System.
gOS 3 este un sistem de operare bazat pe Ubuntu 8.04 LTS(GNOME 2.22.3). Este conceput si dezvoltat de catre Good OS ce a implementat in el si Linux Gadgets(ca cele din Windows Vista), unde utilizatorul poate usor accesa servicii Google existente. Eu l-am instalat pe descktop in VMware Player(am alocat 1 GB de RAM, dar se pare ca mai mult de 256 MB nu a depasit). Momentan nu am incercat sa ii instalez compizul, dar mai este timp:).
Ar mai fi de adaugat ca serviciile Google preinstalate functioneaza ireprosabil si fac din acest sistem de operare unul accesibil pentru utilizarea resurselor office si multimedia online. Pentru utilizatorii de acasa poate nu este cine stie ce, da pentru firme micute este o solutie de viitor si reduce costul pentru licentele SO si office, astfel crescand productivitatea.
In concluzie, gOS imi place (poate si pentru ca imi plac sistemele de operare Open-Source) si astept cu nerabdare urmatoarele versiuni.

PS: Postul a fost scris din gOS 3.

2 comentarii:

Cosu spunea...

Ca mentiune gOs nu e afiliat cu google.E un joc de cuvinte si are google stuff in el dar NU are alta legatura cu google. Buni aia de marketing

Catalin spunea...

Da e facut de Good OS :). Dar e mai fain google OS decat Good OS, plus ca are si instalate serviciile google :)