miercuri, 24 decembrie 2008

Google Android - T-Mobile G1



Zilele trecute mă uitam pe http://gsmarena.com și am vazut primul telefon Google ce oferă suport pentru Android. Dacă va apărea în Romania, al meu va fi(momentan este în UK și USA). Android este open-source, astfel putând să iți dezvolți singur aplicații, dar pentru a te inscrie drept developer trebuie sa plătești o taxa de 25 $. Dacă nu ai plătit acea taxa(aici) nu poți intra în posesia unui astfel de telefon.
Astfel putem intra în posesia unui telefon cu SIM unlocked și FLASH unlocked (putând recompila de oricâte ori vrem sursa Android). Am văzut că majoritatea aplicațiilor sunt scrise în JAVA(un limbaj ușor de învățat) - exemple puteți găsi și aici .
Dotări importante:
  • Touch Screen
  • Full QWERTY
  • Bluetooth
  • WLAN
  • 3G
  • 3.2 MP camera
Momentan mă mulțumesc cu HTC TOUCH HD-ul meu.

PS: A trecut o săptămână de cănd am luat CCNA4, urmează în martie certificarea(sper).

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ai observat ca Touch HD e aproape de 2 ori mai scump ca G1, nu? :)
Totusi, eu n-as lua ceva cu Android pe el pana cand nu scot un soft calumea de navigatie pentru el, altfel arunc banii aiurea.

miChou spunea...

vezi că între timp a apărut și pe la noi, la ~1700RON. Dacă te-ai jucat cu el aș fi curios de niște impresii

Catalin spunea...

Am văzut ca a apărut și la noi însă cu criza asta nu am apucat să mă joc cu el. Oricum ar mai fi multe lucruri de îmbunătățit la Android. Și poate se vor îmbunătăți odată cu apariția primului laptop cu sistemul ăsta de operare. S-ar părea că ar fi vorba de un Toshiba...

miChou spunea...

da' nu e Linux based?