vineri, 19 iunie 2009

Sistemul medical ?!

Păcat că am ajuns să vorbesc despre asta pe aici, însă m-am săturat.

Spre ghinionul meu, azi a trebuit să ajung la un control la Clinica Ortopedică Foișorul de Foc. Am fost programat la ora 10:30, dar bineînțeles am intrat la 11:30(nici pe departe asta să fie problema ce m-a înfuriat azi...). La control mi s-a spus să fac o radiografie. Ies din cabinet și mă așez la o coadă imensă...bineînțeles lumea începe să se enerveze, orele trec pe lângă noi...ajung într-un sfârșit să intru la ora 16:00 în sala de Radiologie(eu am fost un caz oarecum fericit). O adevărată bătaie de joc la adresa oamenilor...Cum e posibil ca în Policlinică și Spital de profil ortopedic să existe numai 2 cabinete de radiologie(cu o singură asistentă) și numai cel din Policlinică să fie disponibil?

Dar toate nu se opresc aici...După ce că am stat la coadă atâtea ore aflu că doctorului, ce trebuia să îmi examineze radiografia, i se terminase programul(care nu era specificat bineînțeles pe nici o ușă). Norocul face să aflu că trebuia să fie de gardă în spital. Mă duc cu radiografiile în spital la Camera de Gardă, unde iar aștept cam 30 minute, intru și spre stupoarea mea...domnul doctor nu era acolo. Mă vede cineva de acolo și îmi zice că la oase nu am nimic, însă e posibil să fie o problemă la tendoane și mă ghidează spre doctorul șef, un cunoscut doctor specializat în genunchi...
Altă coadă, alți nervi și la ora 18:00 intru în cabinet. Mă examinează un stagiar și îmi spune că e posibil să fie o problemă la tendoane. Între timp vine domnul doctor(mai bine doctorul că nu merită titulatura de domnul...) și mă consultă și el. Spune că nu am nimic, așa într-un sictir total. Apoi mă întreabă de ce am venit la el, ce mă doare etc. Îi spun că am problema de peste 3 ani și toate detaliile depre durerile simțite...moment în care îmi trântește:”Eu nu cred nimic din ceea ce îmi spui tu!”. Asta e cea mai nesimțită replică pe care am auzit-o din gura unui ”specialist ortoped”. În fine nu este singura remarcă prin care și-a arătat caracterul...
Oare ce a crezut??? Că sunt un prost ce vine la Spital de dragul de a veni? Sau că îmi face plăcere să pierd timpul 8 ore, ținând cont că am examen în 3 zile? Oare în România pentru a fi tratat cum se cade trebuie întotdeauna umblat la buzunare?

Și mă doare foarte mult acest episod pentru că am multe rude ce lucrează în sistemul acesta infect...

Oare toată lumea este sclava banului? Oare ce s-a întâmplat cu medicii adevărați din România?

Un comentariu:

ciops spunea...

Incearca sistemul de sanatate privat. Dai un ban, dar programarile se respecta, totul se rezolva in 20 de minute, ti se acorda atentia pe care o meriti si pleci acasa cu problema rezolvata.

In plus, rezultatele analizelor le primesti pe mail, si daca nu e grav, interpretarile se pot face la telefon :).